sobota 22. listopadu 2014

Temná krev - Anita Blake #16, ukázka

Fanoušci odvážné Anity Blakeové jistě zpozorní. Přidávám ukázku, anotaci i pár obálku k šestnáctému dílu urban fantasy od Laurell Kaye Hamiltonové - Temná krev - které vydalo nakladatelství Epocha.

Na jaře 2015 vyjde další díl s originálním názvem Skin Trade.


Anotace:
"Občas se nezamilujete do světla, které v sobě někdo nosí, ale do temnoty. Občas nepotřebujete optimistu, ale dalšího pesimistu, který bude s vámi kráčet a bude vědět, naprosto jistě, že ten zvuk v temnotě je nestvůra a že je to vážně tak zlé, jak si myslíte."

Anita není jen lovkyně upírů, nekromantka, federální šerif a lidská služebnice vládce města St. Louis. Je taky dobrá kamarádka, a proto vždy podá pomocnou ruku příteli v nouzi. Až na to, že tenhle přítel je její vlkodlačí kamarád a občasný milenec Jason a potřebuje od ní, aby před jeho umírajícím otcem a snobskou rodinou předstírala, že je jeho vážná známost.

V idylickém městečku se však situace poněkud zkomplikuje. Zrovna se tam totiž chystá prominentní svatba a Jason je až příliš podobný chronicky záletnému ženichovi. Anita tak čelí nepříteli, se kterým se dosud nestřetla – bulvárním novinářům.

Blesky fotoaparátů a mikrofony ale nejsou jediným nebezpečím, které na ni číhá. Upíří intriky a moc totiž překonávají hranice států i magické bariéry…

Žádné komentáře:

Okomentovat