neděle 21. září 2014

Hon | Noví upíři!

Andrew Fukuda

Originální název: The Hunt
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 296
Měsíc a rok vydání výtisku: duben 2014

Anotace: 
Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi?

Pravidla jsou jasná: nesmát se, nepotit se, neupozorňovat na sebe. A hlavně – nezamilovat se do jedné z nich!

Gen se liší od všech ostatních. Nedokáže běžet rychlostí blesku, sluneční světlo ho nezabije a nemá neukojitelnou touhu po krvi. Není upír, je člověk. Je vybrán, aby se zúčastnil honu na poslední lidi. Jeho pečlivě utajovaný život se hroutí. Skupina bezcitných lovců začíná tušit, že s ním není něco v pořádku. Seznámení s dívkou v něm probudí city, které do té doby neznal. Gen našel něco a někoho, za co má cenu bojovat, a jeho potřeba přežít ve světě plném nemilosrdných dravců je stále silnější…

oOoOo

Lidé v tomto světě jí krvavé maso, vidí ve tmě, nemůžou na sluneční svit a jsou rychlí. V tomto světě mezi lidmi žijí glupani. Bytosti, které jí odporné věci jako je ovoce, přežívají na slunci a, dle názorů lidí, jsou to zvířata, kteří nejednají rozumně. 



V tomto světě vládce lidí uspořádá Hon lidí na glupany.
Jedním ze zvolených lidí, kteří se honu zúčastní, je Gen. Glupan, který přežívá ve světě lidí, díky své opatrnosti a umu se chovat jako člověk.
Při přípravách na Hon se Gen seznámí s neznámou dívkou, které Gen začne říkat Záře. 
Co se dělo dál? To si musíte přečíst knížku (anebo si přečíst jinou recenzi).

oOoOo

Knihu Hon od Andrewa Fukudy jsem zahlédla v knihovně s tím, že jsem už po ní pokukovala, ale nechtěla ji číst. Na mnohých místech jsem četla, že tuto knihu srovnávají s Hunger Games, s čímž nesouhlasím. Princip je podobný, ale to je tak vše. 

Zpočátku jsem se do knihy nemohla začíst. Nebyla moc čtivá. Pak jsem knihu pět dní nemohla najít (zvláštní, co?) a začetla jsem do do knihy Tahle píseň ti změní život. Když jsem Hon opět našla, šlo to jako po másle, polovinu knihy jsem zhltla za jediný večer.

Možná to šlo lépe díky faktu, že jsem světu v knize rozuměla lépe. Už jsem chápala každodenní režim či smýšlení světa Andrewa Fukudy.
Andrew Fukuda vymyslel a popsal zcela nový alternativní svět, ve kterém zaměnil úlohy lidí a upírů. Tentokrát jsou to lidi, kteří žijí v úkrytu a jsou loveni, zatím co upíři si užívají každodenního života a nemusejí se skrývat.

Knihu si jistě rádi přečtou i ti, kteří nemají upíry zrovna dvakrát v oblibě, jelikož to nejsou upíři, tak jak je všichni známe například Dracula od Brama Stokera či Twilight od Stephenie Meyerové.  Tohle je něco nového a jiného!

Pokud nemáte co číst a máte rádi fantasy. Rozhodně si to přečtěte. (Nevěřím, že by někdo neměl co číst s tímto přívalem novinek, bohužel. Sotva stíháme číst knihy co máme doma + starší knihy půjčené z knihovny.)


Hodnocení: 84%

4 komentáře:

  1. Fiha toto vyzera fajne vdaka za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se ten námět líbí ale pořád se nedokážu dokopat ke koupi. Mám strach, že mě to zklame a 250 Kč jen tak spláchnu do záchodu..:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toto je riziko před koupí každé knihy. Já měla Hon půjčený z knihovny. Jinak bych si asi Hon nekupovala, ale nakonec z toho nebyla špatná kniha. :)

      Vymazat