pondělí 1. prosince 2014

Shrnutí za měsíc... listopad 2014



Myslela jsem, že měsíc říjen nepřekonám. Opak je ale pravdou. V listopadu jsem toho přečetla o dvě knihy více, než v říjnu a mé skóre pro tento měsíce je 14 knih. Opět upozorňuji, že to není úplně postupně.

Přečtené:
Nadpozemská od Cynthii Handové byla mým re-readingem a i napodruhé jsem byla velice spokojená. Je to jedna s mých oblíbených sérii, ke kterým se vždy ráda vrátím. V blízké době bych chtěla zvládnout re-reading i Zasvěcené a Nespoutané.
Všechna pravda, co je ve mně od Julie Berryové byla největším překvapením měsíce. Moc jsem toho od ní neočekávala a nakonec jsem byla velice překvapena. RECENZE.
Hvězda od Alex Flinnové. Od této autorky jsem četla už dvě knihy, které mě zaujaly, a tak jsem byla na další její knihu zvědavá. RECENZE.
Město padlých andělů od Cassandry Clareové je čtvrtým dílem Nástrojů smrti, které jsem si oblíbila. Samozřejmě, že jsem si ho ujít nemohla nechat a nyní s napětím očekávám, kdy se mi do ruky dostane Město ztracených duší.
Kavárna Šílenců od Laurell Kaye Hamiltonové je již čtvrtým dílem o Anitě Blakeové. Tuto sérii jsem si velice zamilovala a rozhodně v ní chci pokračovat. Počet dílů mě v žádném případě nezarazí. RECENZE.
Harry Potter a kámen mudrců od Joanne Kathleen Rowlingové, byl jako bůhvíkolikátým re-readingem. Na tuto sérii nedám dopustit a jsem si jistá, že nejsem jediná.
Svědek od Lizy Marklundové byl mojí první severskou detektivkou a jsem jsem si jistá, že jsem s tímto (pod)žánrem neskončila. RECENZE.
Léto, kdy jsem zkrásněla (RECENZE), Bez tebe to není léto (RECENZE), Vždycky budeme mít léto (RECENZE) je trilogie od Jenny Hanové. Jediná trilogie, kterou jsem tento měsíc dokončila. Pěkně mi zpříjemnila sychravé dny.
Esej o tragédii od Elizabeth LaBanové je mojí první recenzní knihou, respektive e-bookem, na kterou právě chystám recenzi.
Ten, kdo stojí v koutě od Stephena Chboskyho je kniha, kterou jsem dlouho nemohla sehnat a kterou jsem si moc chtěla přečíst. Nakonec se mi dostala do rukou prostřednictvím knihovny, jak jinak, že?
Uzel od Dominika Dána jsem dostala jako recenzní výtisk od nakladatelství Slovart. Jaký mám na knihu měla názor, se můžete dočíst v RECENZI.
Maybe Someday od Colleen Hooverové. Ne, nepustila jsem se do čtení angličtině, ale na webu je dostupný amatérský překlad této knihy. Kamarádka tuto knihu četla a jakmile jsem se dozvěděla, že v knize je postava, která je neslyšící, jsem si ji prostě přečíst musela. Je to moje první kniha od této spisovatelky a mám z ní velmi rozporuplné pocity. Ale asi jen kvůli tomu, že jsem stejná jako jeden z hlavních hrdinů.

         

Rozečtené:

15 minus od Tomáše Zářeckého jsem si rozhodně nemohla nechat ujít. A ne z toho důvodu jako ostatní, ale z toho důvodu, že Zářecký nás učí dějepis a já musela vědět, jestli je vážně tak dobrý, jak jsem si ho vytipovala. Zatím, v prvních 70 stranách, mě nezklamal.

Krvavé koleno je pátý díl od Popravčí - Anitě Blakeové, který bohužel musím číst velice nepohodlně na mobilu. Čtu ji pouze v případech, kdy knihu vytáhnout nemůžu, nebo ji nemám u sebe, respektive v (nudných hodinách) ve škole. Nedá se říci, že by mě nudila, to ne. Jen knihy na mobilu si mě moc udržet nedokáží.


Nové knihy:
Oslavujme! Určitě jsem jediný knihomol, který si za tento měsíc žádnou knihu nekoupil. Nemyslete si, že jsem nebyla v pokušení, to ano a dost často. Prázdná peněženka umí knihomola zarazit v kupování knih, to teda ano. A navíc hrozba pořizování vánočních dárků mi nedovolovala utratit alespoň těch pár peněz, co mám.
To ale neznamená, že mi žádné knihy nepřibyli.

Knihu Eragon od Christophera Paoliniho jsem vyhrála v Haloweenském HOPu u GiraffeAndy. Velice moc jí za něj děkuji. Eragona jsem už jednou četla, ale to je velice dlouho. Knihu jsem měla tehdy půjčenou z knihovny, ale jsem moc ráda, že ho můžu vidět ve své knihovně a těším se na re-reading s tím, že pokračování tentokrát dočtu a nevzdám to jako předtím.
Esej o tragédii jsem dostala k recenzi jako e-book od Nakladatelství Host. Recenzi na něj teprve chystám.
Uzel mi poskytlo k recenzi Nakladatelství Slovart.

Knižní plány na další měsíc - Prosinec:
V prosinci toho chci opět stihnout dost, hlavně o vánočních prázdninách, na které se neskutečně těším. Hlavně se chystám na knihy, které mám půjčené z knihovny. Což jsou:


(Ne)obyčejný kluk od R.J.Palaciové, Golema a džin v New Yorku od Helen Weckerové, Dívka s pomeranči od Josteina Gaardera, Inkoustové srdce od Cornelie Funkeové, trilogie Dokonalý od Ally Condieové, Monument 14 od Emmy Laybourneové, Polibek pro Annu od Stephenie Perkinsové a Jsem rozohněná od Tahereh Mafi.
Pak i určitě i další knížky, které si bezpochyby během prosince půjčím v knihovně.
Nejvíce se těším na Jsem rozohněná, jelikož jsem tento díl velice dlouho očekávala.


    
     


10 komentářů:

  1. Jak si stihla prečítať toľko kníh? Máš môj obdiv :D
    Maybe Someday bolo pre mňa totálne dokonalé :3
    Esej o tragédii chcem už dlhšie čítať a snáď sa k tomu aj dostanem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také to pro mě bylo překvapení, když jsem to počítala. :D Také doufám, že se k Eseji brzy dostaneš. :)

      Vymazat
  2. Páni, to je hustý, že vás Zářecký učí dějepis! o.O :D Jinak Monument jsem právě dočetla a byl boží :3 A Dokonalý sen, svět jsem si zrovna včera koupila za padesát korun v levných knihách :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, je to super. Je fakt boží! :D :3 A jo, dneska jsem trilogii taky viděla v LK, ale já ji mám z knihovny, takže... nemusím litovat koupě. :D :D

      Vymazat
  3. Na druhou stranu to jsou většinou celkem jednoduchý knížky který se čtou rychle, ne?

    OdpovědětVymazat
  4. Nadpozemská byla super ale poslední díl série mě slušně zklamal.. Nástroje smrti mě taky neskutečně bavily, ale přečetla jsem jen první tři díly, protože jsem slyšela, že ty další už za to nestojí a nechtěla jsem si kazit dobrý dojem ze série. Tak jak to tedy je, mám číst dál?! :)
    Ten, kdo stojí v koutě - neskutečně závidím! Taky knihu nemůžu vůbec sehnat :( Jsi vážně dobrá, přečíst tolik knih! Máš můj obdiv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla s celou Nadpozemskou spokojená, ale ten epilog byl neuvěřitelné klišé. A navíc, jsem team Christian, takže... :D Co se týče Nástrojů smrti, měla jsem stejný názor jako ty, ale každopádně, čtvrtý díl byl trochu jiný, než původní trilogie, ale mě se vážně líbil, takže jestli pořád váháš, můžeš to zkusit. :)

      Vymazat
  5. WoW! Tolik knížek! Že se až stydím za to, jak málo sem jich přečetla já =D Moc moc málo :D :D Ale tak, není čas :D Učení =( :D Ale některý vypadaj vážně zajímavě, jdu se po nich kouknout =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, učení, učení, životní mučení. :D A jaké tě zaujaly? :) :D

      Vymazat