čtvrtek 25. prosince 2014

This or that book tag

Tag, který pochází z pera Knihomolky Nell. :)
Jsou to většinou otázky, zda máme rádi tohle nebo tamto. Takže, jak je to u vlastně u mě?


Thriller x romantika

Beru oboje. Nejraději je kombinuji. Dám si thriller a po něm utiším své "vyděšené" srdéčko nějakou romantikou. Ale musí to být nějaká dobrá romantika, nemám ráda ty přehnané slaďárny bez příběhu. Třeba takové knihy od Stephanie Perkinsové jsou ideální.
No thrillery také odslaďují (Existuje vůbec takové slovo?) mé přeslazené srdéčko, takže asi táák...

Vlastní nebo knihovna

Opět otázka, na kterou se těžko odpovídá. Mým hlavním zdrojem knih je knihovna a nedám na ni dopustit, ale... ty úžasné knížky prostě musím doma na poličce vidět! Buď se mi nechce na novinky čekat, až budou v knihovně, anebo narazím v knihovně na nějakou skvělou knížku, ke které bych se jednou ráda vrátila a mohla se s ní kochat ve vlastní knihovně. Naposledy to byla knížka Všechna pravda co je ve mně, na kterou recenzi na blogu určitě najdete.


Autor nebo autorka

Na tom prakticky vůbec nezáleží. Pravda ale je, že muži většinou píšou thrillery, akční knihy a detektivky, zatímco ženy píšou spíše ze života a romantiku. Samozřejmě že je tu spoustu výjimek. Ale asi dávám přednost autorům. Mám mezi nimi hodně oblíbenců.

Bichle x povídky

Stoprocentně bichle, povídky ani nijak nevyhledávám. V knihách, se můžeme lépe seznámit s charakterem postav/y a je tam všechno rozvité a popsané do sebemenších detailů. I konec bývá lépe objasněn (většinou).

Čeští x zahraniční autoři

Asi zahraniční. Mezi jejich knihami je větší výběr.

Twilight x Škola noci

Myslím, že odpověď je jasná, protože Školu noci jsem nečetla.


Hlavní hrdina x hrdinka

Asi hrdina. Knihy s nimi bývají akčnější.

Současnost x historie

Ačkoliv se považuji za milovníka historie a filmů a knih podle skutečných událostí a chci jednou historii studovat, vybírám si spíše především knihy ze současnosti a historické ani nevyhledávám.

Samostatná knížka x vícedílná série

Série. Když nějakému příběhu propadnu, jsem ráda, když můžu číst jeho pokračování i když to spisovatel/ka po*ere.


Náš (běžný) x nový (fantasy) svět

Běžný. Nemusím nad ním tolik přemýšlet, než jak nad fantasy světem. Moje nejoblíbenější knihy jsou spíše fantasy, ale u knih, z našeho světa, si více odpočinu.

Záporák žena x záporák muž?

Asi žena. dokážou být lstivější a větší mrchy než muži. A také to není zas tak ohrané  jako ti muži záporáci.

Žádné komentáře:

Okomentovat