neděle 1. března 2015

Shrnutí za měsíc... únor 2015

Na to, že je únor nejkratším měsícem v roce, jsem si vedla víc než dobře. Podívejte se, jak se mi dařilo. :)




Týden byli prázdniny a tak jsem nezahálela. Pravda ale je, že i během školy jsem četla hodně a tak prázdniny na to moc velký vliv neměli, spíše měli vliv na to, že jsem byla čilá a plná energie i plná chutě do čtení. Co jsem tedy za únor přečetla?

Přečtené:
Solitaire od Alice Osemanové bylo příjemnou jednohubkou, kterou jsem zvládla během pár hodin. A obálka Solitairu je neskutečné úžasná!
Dveře do prázdnoty od Victorie Schwabové je druhým dílem trilogie Archiv, který se mi moc líbil a ani Dveře do prázdnoty nebyli pozadu. Už se těším na závěr trilogie.

Najít Sky od Joss Stirling se kniha s překrásnou obálkou, ale méně známým příběhem, na který by se měli zaměřit milovníci lehké fantasy, nebo také Young Adult. určitě by si zasloužila trochu větší pozornost.
Bez naděje od Colleen Hooverové je dost známá kniha, ale na mě moc nezapůsobila. Spíše ji řadím mezi průměr. Každopádně, v knihách Bez naděje a Najít Sky, které jsem četla hned po sobě, mají hlavní hrdinky stejné jméno - Sky -, takže to bylo trochu matoucí.
Na půl cesty do hrobu a Jednou nohou v hrobě od Jeaniene Frost mi pořád předhazovali dvě kamarádky. Noční lovci je jejich nejoblíbenější série, ale já tam tuto sérii zatím zařadit nemohu. Možná že urban fantasy není moje gusto, ale, ačkoliv to někdy bylo zdlouhavé, se mi svým způsobem líbilo.
Zářijová světla od Carlose Ruize Zafóna mě v době svého vydání okouzlila svou obálkou. Ačkoliv to není ten typ knih, které CooBoo vydává, jsem ráda, že se ji rozhodli vydat, protože Zářijová světla skrývají opravdu působivý příběh plný úsměvů a strašidelnosti.
L. A. Candy a Malé sladké lži od Lauren Conrad mě zaujali především svou anotací, protože mám Los Angeles ráda a měla jsem pocit, že kniha z prostředí filmu a bulváru by mohla být skvělá. Bylo to opravdu zajímavé počtení a já se těším na závěr trilogie, který jsem v knihovně ještě zatím nezastihla.
Rudá jako rubín od Kerstin Gierové jsem četla už podruhé (možná i potřetí, teď nevím), ale opět nezklamala, velmi hezký příběh s cestováním v čase. Od Kerstin Gierové jsem tento měsíc četla i knihu První stříbrná kniha snů, která byla také neméně zajímavá.
O knize Čas mezi námi od Tamary Ireland Stoneové jsem ještě neslyšela, ale v knihovně mě zaujala svou obálkou a anotací která mi slibovala skvělý příběh o cestování časem. Fakticky skvělý nápad u kterého jsem se nenudila.
Goodbye Parakeet, Goodnite My Sista je druhým dílem manga série Bleach od kreslíře Tite Kubo. I druhý díl byl plný akce a měla jsem ho hotový za hodinku. Už mám z knihovny půjčený třetí a čtvrtý díl a čekám, až přijde nějaká chvilka, kdy by se mi vůbec nic nechtělo číst.

Zdá se vám, že už je toho dost? No, ale těch přečtených knih je ještě pár.

Osudová přitažlivost od Jaime Reed byla taký zajímavým zážitkem a už mám z knihovny půjčený druhý díl, ale nemůžu se k němu dokopat.
Outsider od Nikki Finn jsem měla už nějakou dobu stáhnutý v sestřiným tabletu a jednoho večera jsem se do ní prostě pustila. Kniha se mi vážně líbila, byla napsaná zvláštním stylem, ale pěkně se to četlo.
Kostičas od Samanthy Shanonn je bezesporu nejlepší knihou měsíce! Momentálně patří do TOP3 mých nejoblíbenějších knih hned za Harryho Pottera a CHERUB. Nemohu se dočkat dalších dílů. ♥
Na hraně zapomnění od J. A. Redmerski jsem četla už podruhé a na na blogu je už i recenze. A i podruhé mě nenechala v noci spát. Těžko se mi v jednu hodinu v noci zhasínala lampička, ale musela jsem, protože jsem druhý den měla školu.

Papírová města od Johna Greena mi od doby jejich vydání leželi v poličce, ale dostala jsem se k nim až dnes. Můžu říct jen to, že na začátku a těsně před koncem mě strašně bavila, ale zbytek byl trochu ucházející.
Řekni vlkům, že jsem doma od Carol Rifky Bruntové byl velmi silný příběh, který se točil kolem tématu, který v knihách jen tak nenajdete. Ještě před pár lety by člověk řekl, že to zakázané téma bude "sex", ale v poslední době ani náhodou! V poslední době už v knihách ani snad nic jiného nenajdeme. Ale ne, je to něco jiného a To dělá tu knihu výjimečnou. Bylo mi líto, že kniha už skončila, ale i tak jsem spokojená s tím, jak to bylo.
A... konečně poslední kniha... Svůdné nebezpečí od Wendy Higgins se u nás v knihovně od doby vydání objevilo až někdy teď a já to tam prostě nemohla nechat, jelikož se mi první díl mooc líbil. Druhý díl také nezklamal. Zajímalo by mě, jak to bude dlouho trvat, než tam budou mít i Svůdné zúčtování.

6180 stran

Jo, rozhodně jsem nezahálela. Trumfne mě někdo? :)

Rozečtené:
Hra o trůny od G. R. R. Martina . Sice teprve jen prolog, ale nevím, nevím jestli u toho vydržím. Vidím to tak, že se na to vykašlu a začnu číst asi až o prázdninách. Teď nemám moc nervy na nějaké dlouhé knihy.
Bestie od Dominika Dána jsem už rozečetla a vypadá to velmi nadějně, snad z ní budu nadšená stejně jako Uzel.


Nové knihy:
V únoru mi přibylo pět knih. Krásné číslo, alespoň pro někoho jako jsem já.
Využila jsem akce u Nakladatelství Epocha a pořídila si první tři díly Anity Blake. Provinilé slasti, Rozesmátá mrtvola a Cirkus Prokletých. Předtím jsem měla s Anitou tu čest pouze prostřednictvím knihovny, ale zasekla jsem se u pátého dílu, který tam nemají, a tak jsem se rozhodla, že ji začnu postupně sbírat. Co je mi ale líto, že je to re-edice a že nemají ty původní obálky od Tritonu, které mi přijdou originální a úžasné, zatímco od Epochy trochu jako klišé a trochu odrazující.
Když jsem byla jednou v antikvariátu, zahlédla jsem tam knihu, kterou jsem chtěla už v době, než vůbec vyšla. A to z důvodu, že je od mé oblíbené spisovatelky Jojo Moyesové. Jelikož jsem neměla peníze, tak jsem se musela vrátit druhý den. Popravdě, bála jsem se, že by tam už další den nemusela být. Je to nová kniha a ty v antikvariátech moc dlouho nevydrží. Ale naštěstí tam druhý den pořád byla a já se teď mohu kochat Stříbrnou zátokou v mé knihovničce. A mám z toho ještě lepší pocit, protože byla jen za 150,- tudíž jsem si ji mohla dovolit. Kdyby byla za původní cenu, musela by jsem se smířit s tím, že bych ji tam nechala jinému šťastlivci.
A jako poslední je Bestie od Dominika Dána. Snad z ní budu nadšená jako z Uzlu.


Knižní plány na další měsíc - březen 2015:
Jako vždy zredukovat počet knih z knihovny.
Přečíst alespoň tři knihy, které nejsou z knihovny.
Ready Player One do Melindina Čtenářského klubu. :)
Hra o trůny, Bestie, Všechna pravda, co je ve mně, Kruh, Zakletá, Bleach 3 a 4, Harry Potter and the Philosoher's Stone a několik dalších... A pak ještě učebnice Matiky a Češtiny. Už jsem na ty přijímačky dost kašlala. :-/ To se teď MUSÍ změnit. Ale však to známe... nakonec se budu šprtat až poslední tři dny před přijímačkami. -_-

8 komentářů:

  1. Já mám přečtených stránek jen něco ke 4 tisícům, tento měsíc jsem na knihy poměrně kašlala :o) :D Ale příští měsíc snad bude lepší ^^

    liscidoupeknih.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I tak je to dost. To já měla leden poněkud bídný, takže jsem to v únoru doháněla a dopadlo to takto. :)

      Vymazat
  2. Taky mám méně stran, ale zase se nezúčastňuji závodů ve čtení, takže tak. :D Rozhodně jsi přečetla skvělé knihy a u té Hry o trůny vytrvej - je to dlouhé, ale stojí to za to, jedna z nejlepších fantasy ság. :)

    http://knizni-strom.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám v plánu vytrvat, když už jsem si to koupila za tu hříšnou cenu. :D

      Vymazat
  3. Jéé Zakletou se taky chystám číst! No, kdysi jsem za jeden měsíc přečetla 22 knížek, což je zatím můj rekord a dohromady to dalo 6692 stránek... ale od té doby zvolňuju, protože nemám čas na nic jiného XD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zakletou jsem zkoušela už asi před rokem a zasekla jsem se někde na 50-100 straně a teď tomu chci dát druhou šanci. :)

      Vymazat
  4. Jsem ráda, že už máš RPO zahrnutého v březnovém plánu! :) Těším se na tvé příspěvky do diskuze!! :) Doufám, že se ti knížka zalíbí tak, jako ji miluju já :)
    Ten Kostičas si už musím přečíst, jestliže se řadí za tvé dvě nejoblíbenější série, které jsou stejné jako moje, tak z toho nejspíš taky budu paf! :D Ale uvažuji, jestli nebude lepší počkat na vydání dalších dílů, když už jsem vydržela tak dlouho :)
    Stříbrná zátoka za 150? No kruci, kde to nakupuješ? :D Musím začít chodit do antikvariátů :D Já vždycky ale vlezla do nějakého, kde byly samé superstaré a divné knihy, takové, které najdeš na každé staré půdě které nikdo nechce a proto se jich zbaví tím, že je frkne do antikvariátu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle byla výjimka. Měla jsem prostě štěstí, že tam Stříbrná zátoka, jinak tam většinou bývají ty zatuchlé knihy, kterým se vyhýbám obloukem. :D Jinak mám z antikvariátu i pěknou Šifru mistra Leonarda, kterou jsem ale ještě nečetla. :)

      Vymazat