pátek 27. března 2015

Pusheen - Já, košišta (Claire Belton)

Pusheen - Já, košišta jsem si dnes půjčila v knihovně (Půjčuji si skoro všechno z novodobé literatury, tak se nedivte, že si půjčuji obrázkovou knížku.) a o několik chvil později jsem ji stihla v autobuse dočíst. Byla to záležitost necelých dvacet minut, ale i přesto mi rozjasnila poněkud pochmurný den.
Á, tu máme studentku Nebelvíru.

Všichni znají roztomilou kočičku Pusheen z gifových obrázků a skoro všichni propadli její roztomilosti.
Já teda ne, ale... kniha tak trochu změnila můj názor.

Pušín je přímo ztělesněná roztomilost! Ale zároveň i věčný povaleč a dost dobře ví, jak se chovat jako správná kočka - dělat naschvály svým páníčkům a vytáčet je tak k nepříčetnosti... přesně jako to kočky obvykle dělají. 
Pomocí Pušín a její knihy můžeme zjistit, jak kočky vlastně přemýšlí a proč - samozřejmě že vtipným způsobem.

Já Pusheen není jen pro malé děti, jako je třeba moje desetiletá sestra, které udělala kniha moc velkou radost, ale můžou se pomocí ní dostat starší děti i dospělí zpět do svých dětských let. Zábavná kniha pro zkrácení dlouhých deštivých dnů, která nejednomu čtenáři vykouzlí na rtech upřímný úsměv.

Nejvíce mě dostalo slovo "Maršmelák" ... tak schválně, zkuste si tipnout, co to je. Ano, hádáte správně, je to marshmallow. A to není to jediné, co je na knize vtipné... skrývá v sobě spoustu zábavných... nejsem si jistá, zda můžu říct stripů... ale jo... stripů.

Jen tak pro zajímavost Puisín je irsky kotě. 


Jestliže máte náladu pod psa, Pušín vám jistojistě tu náladu zvedne.


4 komentáře:

  1. Tuto knihu bych si moc ráda přečetla, jelikož jsem si plně vědoma, že bych se u ní mohla potrhat smíchy. Ale bohužel se mi ještě nedostalo té příležitosti. Rozhodně děkuji za pěkně napsaný příspěvek, ráda jsem si jej přečetla :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :)
      A určitě si ji přečti, není nad to se chovat jako malé dítě. :D

      Vymazat
  2. Tu knížku si musím pořídit, i když jsem ji "přečetla" už v knihkupectví :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já osobně bych za ní peníze asi nedala. Radši bych si koupila nějakou, pro mě hodnotnější, knihu. Asi fantasy... zrovna mám hledáček namířený na Noční běžce (doporučuji!) a pokračování knihy Jen jeden den - Jen jeden rok. :)
      Jop... to mě nikdy nenapadlo, si ji přečíst v knihkupectví... ta si maximálně vždycky přečtu jen anotace. :D

      Vymazat