úterý 29. prosince 2015

Read-a-thon - Na poslední chvíli

Do konce roku už zbývají jen dva dny a mnozí z nás ještě nedosáhli svých cílů, které si dali na začátku roku. Co to takhle během posledních dvou dnů dohonit?


Co se týče mě, já svůj cíl splnila na 150%, ale i přesto bych potřebovala načíst nějaké knížky a to z několika důvodů:

1. Tlačí mě čas s odevzdáním čtenářského deníku a já toho ještě moc nepřečetla.

2. Mám tu spoustu nepřečtených knih: z knihovny, od Vánoc, i ty, které mi leží klidně i několik měsíců v knihovničce.

3. Ráda bych dosáhla magické 150 přečtených knih. Teď mám 143. Takže pokud budu číst i komiksy, tak by se mi to mohlo podařit, aspoň doufám.

4. Čtvrtého ledna zase nás čeká návrat do školy a já očekávám, že na mě opět padne ta nálada, která mě provázela poslední tři měsíce. Nálada, kdy vůbec nemám chuť číst. Tak chci využít toho, že tu chuť mám.

Cílem není si čtení nějak znechutit, takže pokud nemáte chuť nebo náladu, nenuťte se do toho! To se pak akorát ještě zhorší. A když tu chuť budete mít, nezahoďte tu šanci a přečtěte toho co nejvíce. Netravte poslední hodiny roku na internetu a na sociálních sítích, ale věnujte je své oblíbené činnosti - čtení.

PS: Pokud se zapojíte a napište pod tento článek komentář, který bude obsahovat váš email a vaše plány co se týče těch dvou posledních dnů, dostanete se do slosování o nějakou cenu, kterou musím ještě vymyslet. Možná to budou záložky, nebo nějaký plakát anebo, pokud budu mít dobrou náladu, možná i kniha.

Tak, kdo jde do toho se mnou? Kdo jde taky vše dohánět na poslední chvíli? :)

10 komentářů:

  1. daruska.k@gmail.com
    Kazdopadne ja chci docist knihu V lese visi andel na recenzi do Plusu a chtela bych stihnout jeste prvni dil HP-jsem jim nepolibena :)) at se vse vydari co si prejes a krasny novy rok :) darameganknihy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. romanka.holubickova@seznam.cz
    No chci stoprocentně dočíst knihu Sněží sněží, kde jsem asi v půlce a musím začít číst knížky do školy a mohla bych je i přečíst

    OdpovědětVymazat
  3. ema.svingerova@seznam.cz
    Já musím dočíst ještě jednu knížku abych dosáhla svého cíle aspoň těch 60 knih :D na 65 už to asi nevytáhnu, bohužel :D

    OdpovědětVymazat
  4. calime013@seznam.cz
    Mé poslední dva dny v tomto roce strávím následovně - Potřebuji: hodně kávy, hodně čaje a odolný počítač. Cíl: Udělat minimálně patnácti minutovou prezentaci v angličtině na mnou vybrané anglické spisovatele. Vzhledem k tomu, že jsem anglický nováček, tak je to nadlidský úkol. Takže myslím, že mi dva dny stačit nebudou. Ale abych aspoň zpříjemnila den, tak po večerech budu čít Hunger Games, které jsem dostala k Vánocům :) Doufám, že zvládnu přečíst první díl. Toť můj plán a cíl :)

    OdpovědětVymazat
  5. adelka.tomanovics@gmail.com
    Co za dva dny stihnout? Rozhodně musím udělat povinnou četbu to znamená přečíst si v Bibli celé evangelium podle Lukáše, pak si chci dočíst poslední tři Hraničáře (práce na osm hodin), a pak si přečíst Smrt včel a ještě jednu knížku, která se týká prvorozených... A jak se znám tak mezitím si rozečtu plno věcí na wattpadu,... takže nudit se nebudu :D krásné dva dny v tomto starém roce a dobrý start Nového roku 2016 a hodně čtiva! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Wow, nechápu, jak dokáže přečíst za rok tolik knih a za dva dny sedm! (Věřím, že při tomhle skóre to určitě zvládneš!) ;)
    Tak se asi taky zapojuji, mým cílem je dostat se na padesátku, teď jich mám 46, to by znamenalo dvě knihy za den. No, stihnout by se to asi dalo. :)
    Když budu vědět, že je to v rámci Read-a-thonu, tak mě to víc nakopne, tak díky za motivaci! :)
    Ať se to i tobě podaří. :)
    tamakras@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. Piesse15@seznam.cz
    Ja bych chtela docist tri rozectene knihy co mi tu uz nejaky ten patek lezi.U vsech sem se dostala do pulky,snazila jsem se cist sal ale nejde ti,proste me ty tri vubec neba.Nevim jestli se mam dal nutit nebi si dat do prvniho pauzu

    OdpovědětVymazat
  8. skodovavera@seznam.cz
    Já bych prostě chtěla přečíst jednu knihu, abych měla letošní počet knih zaokrouhlený na hezkých 80 knih. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Klid. Potřebuji klid, který mi dodá sílu stihnout dočíst ten stoh knih, který se na mě nemilosrdně mračí u nočního stolku a čeká, až bude pryč. Pořád mám co dělat, dneska jsem dočetla další knížku, čeká mě další.
    Nejvíc se na mě mračí Bouře mečů, kterou už mám delší dobou rozečtenou. Úplný počet knih, které jsem měla přečíst nemám. Nerada se omezuji. Prostě, co snese moje hlava, dokud neoslepnu. Alelujah. :D

    OdpovědětVymazat
  10. michaela.torok@gmail.com
    - napísať recenziu na knihu, ktorú som sľúbila asi pred dvomi mesiacmi (spravené pred chvíľou)
    - spísať si zoznam kníh do Veľkej čítacej výzvy od Nikky, aj keď tam nie som registrovaná (spravené)
    - vrátiť knihy do knižnice (a prečítať ich najprv) a takisto aj posunúť tie z Knihobežníka, na ktoré je poradovník - stále na tom pracujem a keďže sa vraciam do práce až po 6. 1., tak by som to snáď aj mohla stihnúť... aspoň spolovice
    - nekupovať nové knihy!
    - ale radšej ich vymieňať :)
    - čítať deťom pred spaním... a nezaspať pri tom! (toto je asi najdôležitejší bod zo všetkých)

    OdpovědětVymazat