pátek 27. listopadu 2015

Milý Ježíšku...

Milý Ježíšku, 

letos jsem byla poměrně hodná. Samozřejmě, že úplný andělíček nejsem, to ne, ale hodná celkem jo. K Vánocům je toho spoustu, co bych chtěla. Ale přeci jenom bych něco chtěla více. Zkus hádat... Máš tři pokusy. Ano, správě, jsou to knížky, ani jsi ty tři pokusy nepotřeboval. 
Ptáš se mě, jaké knížky bych tedY chtěla? Ano, na to ti mileráda odpovím.

1. Harry Potter - J. K. Rowling, s ilustracemi od Jima Kaye

Tuto knihu jsem už viděla v knihkupectví a prolistovala si ji téměř od začátku do konce a musím říct, že je nádherná. :3 Určitě ji chci mít doma. A mileráda ji půjčím svoji sestře, naivně totiž doufám, že s ilustracemi bude smírnější k tomu, si Harryho přečíst.



2. Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru - Benjamin Alire Sáenz

Ariho a Danta jsem už četla. Před pár týdny v angličtině (Moje první knížka, kterou jsem přečetla v angličtině!) a jsem z toho úplně nadšená. A teď bych si chtěla přečíst i českou verzi, třeba mi tam nějaké věci unikly, tak abych si je doplnila. A musím ji mít doma!

3. a 4. Kostičas a Vidořád - Samantha Shannon

Kostičas jsem už četla. Ti, kteří mě už delší dobu znají, ví, že Kostičas jsem si zamilovala, že má zatím největší hodnocení za tento rok a je to jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Kostičas byl ale jen půjčený z knihovny a tak jsem si řekla, že si ho koupím společně s Vidořádem a dám si re-reading a na to navážu druhým dílem. Fakt netušíte, jak se nemohu dočkat!

Kostičas Vidořád

5. Zmizelé dívky - Lauren Oliver

Protože je to prostě Lauren Oliver a já ji zbožňuju! Její trilogie Delirium mě zavedla do světa knih hlouběji, než před tím, a je to jedna z nejlepších dystopických knih, co jsem kdy četla.

Toto jsou knihy, co potřebuji fakt nutně. Pak tu jsou ale ještě knihy, které mě v žádném případě neurazí.

6. Sněží, sněží - John Green, Lauren Myracle, Maureen Johnson

Greenovi Kateřiny mě jaksi taksi minuly a nijak mě neláká si je pořizovat. Nemůžu se dočkat přeložení jeho spolupráce s Levithanem, která dala vzniku Will Grayson, Will Grayson, ale než se toho dočkám, docela ráda bych si Sněží, sněží přečtla. Zrovna mám na takové Vánoční příběhy chuť.


7. Pán věže - Anthony Ryan

Píseň krve byla skvělá! Logicky musím mít další díl.

8. Rudá královna - Victoria Aveyard

Věřím všem, co říkají, že je kniha úžasná. Ano, to mi stačí k tomu, abych si ji chtěla přečíst. A anotace také nezní vůbec špatně.

Rudá královna

9. 11 Doktorů, 11 příběhů

Protože Doctor! :3 A obálku má neskutečně nádhernou, už jsem se stihla s ní v knihkupectví pomazlit. A také jsem už měla tu čest se setkat s Gaimanovou povídkou o jedenáctém Doctorovi, která byla nadávno v Pevnosti. Byla úžasná a mě zajímají i ty další povídky.
Dárek z pravé lásky

10. Dárek z pravé lásky 

Musím říct, že ta růžová je příšerná. Vůbec se mi to růžové ohraničení stránek nelíbí. Ale obálka jako taková se mi ale líbí, má krásnou zelenou barvu. A ti spisovatelé... Levithan, Perkinsová... musím si ty jejich vánočno-zimní povídky prostě přečíst.

To je prozatím vše, deset knih není zas tak moc, no ne? Ale neurazila bych se, kdyby jsi mi pod stomeček přinesl i jiné knihy, o kterých uznáš, že by se mi mohli líbit. Nechám to na tobě.

S láskou, 
Lily

9 komentářů:

  1. Skvělý výběr :) A pěkně dlouhý dopis Ježíškovi :) I když ten můj bude asi podobně dlouhý :) Na Kostičas a Vidořád mám taky zálusk :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo by neměl takhle dlouhý dopis Ježíškovi? :) A to musím ještě říct, že jsem se celkem mírnila. :D

      Vymazat
  2. Ilustrovaného Harryho jsem chtěla taky, ale pak jsem zjistila, že ho možná vyměním za jiné knížky (protože můj seznam je taky hodně dlouhý) :D
    http://thereviewsforbooks.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem o tom celkem přemýšlela, ale zase... když on je tak úžasný. :3 :D

      Vymazat
  3. Rudá Královna je stejná jako Selekce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V jakém smyslu slova? Že je kolem ní velké halo, ale nakonec to není nic světoborného? Anebo příběhem?

      Vymazat
  4. Harry Pottera s ilustracemi mám doma. Dostala jsem ho za výpomoc na akci s Albatrosem, když jsem jim dělala hostesku v cosplayi Lenky Láskorádové. Knížka je to fakt nádherná, úplně zbožňuju stránku dračími vejci a první setkání s Dracem Malfoyem. Je to vážně nádherně nakreslené! :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, taky bych chtěla cosplayovat Lenku. :) A ano, jsou to vážně nádherné kresby. :3

      Vymazat
  5. Přeješ si moc hezké knížky. :) Já bohužel moc knížek k Vánocům nedostávám, ale letos jsem se přihlásila do Knižíška.
    Harry Potter vypadá skvěle, stejně jako Rudá královna.

    OdpovědětVymazat