pátek 3. dubna 2015

Shnrutí za měsíc... březen 2015

Další měsíc už je za námi a já přicházím s dalším Shrnutím za měsíc. pro většinu čtenářů a bloggerů znamenal březen jakožto měsíc knih různá zpestření v podobě srazů a různých podobných akcí, pro mě to ale byl měsíc jako každý jiný.


Přečtené:
Re-readigem knihy Amy a Roger na cestě od Morgan Matsonové jsem si chtěla připomenout, proč jsem tuto knihu nutně musela mít doma i když jsem si ji v knihovně půjčovala nejméně dvakrát. Tato kniha mi na poličce ležela nepřečtená už od narozenin (od září) a já se k ní dostala až teď. Opět nezklamala!! Jeden z nejlepších romantických příběhů, které se mi dostaly do ruky a že jich není moc. RECENZE
Na knihu Eleanor a Park od Rainbow Rowell jsem se moc těšila. Ale tak nějak trochu mě zklamala. Pěkný příběh, ale jaksi bez té správné šťávy. Zjevně jsem ji přecenila. Jsem zvědavá, jestli Fangirl bude lepší.
Knihy Jamaica Lane a Dublin Street od Samanthy Young jsem četla na doporučení kamarádky. Nebylo to špatné, ale... na můj vkus moc sexu. 
Tento měsíc jsem také měla čest s další Dánovkou přeloženou do češtiny a to s Bestii. RECENZE
Kniha Trhni si! od Andreji Kabeláčová mě poměrně dost zklamala, je spolu s knihou Losing it zatím to nejhorší, co jsem tento rok zatím četla. Více v RECENZI
Všechna pravda, co je ve mně od Julie Berry jsem četla už asi potřetí, ale opět nezklamala. Je to moje nejoblíbenější samostatně stojící kniha! Na blogu mám starší RECENZI
Ready Player One od Ernesta Cline jsem četla hlavně díky Melindě a jejímu projektu Čtenářský klub. Sice jsem na knihu měla zálusk už dříve, ale až teď jsem se odhodlala k tomu si ji půjčit z knihovny. Z knihy jsem byla nadšená! Už vím, proč ji Melinda tolik opěvovala a vedlo to až k tomu, že jsem si RPO o pár dní později šla koupit abych ji měla ve své knihovničce.
Jednoho dne jsem propadla Divergentní náladě a tak jsem si znova přečetla Divergenci od Veronici Rothové. Ti, co mě znají delší dobu ví, že jsem četla jen Divergenci a Rezistenci a Alianci ne. Rozhodla jsem se to napravit a lituji toho. Rezistence se mi byla skvělá, nebylo to špatné, ale na Divergenci to nemá. A Alianci čtu ještě do teď... teda, spíš ji mám rozečtenou, ale vůbec se mi nechce ji dočíst. Aliance úplně přehodnotila můj náhled na frakce, za což ji nenávidím, a vím, jak to skončí, tudíž nemám tendenci knihu dočítat. Myslím... že počkám a zkusím to s ní znova, až půjde Aliance do kin.
Memories in the Rain je třetím dílem z anime série Bleach od Tite Kubo. Je to skvělá série a rozhodně v ní hodlám pokračovat.
Younadultka Tajemství Elly a Michaela od Jessici Sorensen se mi jednou vysmívala z police v knihovně a tak jsem si ji prostě vzala domů. Knihu jsem měla za pár hodin přečtenou a můžu říct, že se mi líbila.
Pusheen, Já košišta od Claire Belton znají asi všichni milovníci Pusheen. Já jsem nikdy moc nechápala, co ostatní na ní mají. Když jsem viděla v knihovně, rozhodla jsem se, že ji půjčím pro sestru, nakonec jsem si ji sama přečetla a nebylo to špatné. Prostě Pušín. RECENZE
Maťa Wolf má strašně skvělý vkus na knihy! Úplně stejný jako já. A proto jí musím moc poděkovat za doporučení série Noční běžci od Lynn Flleweling! První díl - Štěstí ve stínech - mám už za sebou a jsem z něj nadšená! (No, už mám přečtený druhý díl, ale ten jsem dočetla teprve včera, tudíž ho do březnového shrnutí započítávat nemůžu. Myslím, že mě chápete.) Skvělý fantasy svět s těmi nejúžasnějšími postavami s jakými jsem se kdy setkala!! Chtěla bych se pokusit ještě sepsat recenzi, ale vzhledem k tomu, že jsem si nedělala zápisky (protože jsem se od knihy vůbec nemohla odtrhnout) bude zjevně trochu zmatená, ale ráda bych ji napsala, aby se série dostala do větší povědomí.
Mám přečtenou první "klasiku"!!! A tou je Farma Zvířat od George Orwella. Farmu zvířat jsem měla rozečtenou dva měsíce a ne a ne se začíst. Když se ale začal blížit termín, kdy jsem měla odevzdat referát na knihu, jsem trochu více zabrala. Nakonec jsem všechno dělala (dočetla knihu a dělala samotný referát) až ten poslední den, ale zvládla jsem to a mám za jedna. Na to, že jsem se klasiky vždycky štítila, se mi Farma zvířat fakt líbila. Více se dozvíte v recenzi, kterou bych chtěla v blízké době ještě napsat. (Ale nic neslibuji, však mě znáte... jakmile něco slíbím, tak to už nikdy neudělám.)
Espressologie od Kristiny Springer je stejný případ jako výše zmíněná Tajemství Elly a Michaela. Opět se pokusím v blízké době sepsat recenzi.

Za měsíc březen mám přečtených 17 knih, z toho dva komiksy

Rozečtené:
Píseň krve od Anthonyho Ryana. Jsem za polovinou a moc se mi to líbí! Určitě bude recenze. 
Aliance od Veronici Rothové, pravděpodobně to vzdám.

Nové knihy:
Výše zmíněnou Píseň Krve, kterou jsem chtěla už od doby jejího vydání, jsem dostala od e-shopu Megaknihy.cz jako recenzní výtisk.
Jendou jsem se vydala na výlet do Levných knih, byla bych blázen, kdybych si odtamtud nějakou neodnesla. Nakonec jsem ulovila Ready Player One od Ernesta Cline, který jsem prostě doma musela mít, a Tak padne náš svět od Megan Crewové, který mě zaujal už dříve nejen obálkou, ale i anotací.

  

Knižní plány na měsíc - duben 2015:
Něco mi říká, že jsem si minulý měsíc plánovala, že omezím čtení a budu se učit na přijímačky. Počet přečtených knih tomu moc neodpovídá, abych pravdu řekla... do přijímaček zbývá jen 12 dní (utíká to fakt rychle!) a já se ještě pořádně neučila... Nevím, nevím... tohle není ten správný přístup, pokud se chci dostat na gympl, ale je fakt, že se s tím moc nestresuji...
Teď už ke knihám. jednak mám v plánu... jako každý měsíc... především knihy z knihovny - např.: Nalezenec, Kukuřičný město, Death Note #1, Krásné zlo, Zakletá...
Poté jsem se chtěla zúčastnit "Kubulínského" maratonu od MaKa, ale první den jsem strávila s knihou Zrádný měsíc (Noční běžci #2) a teď pokračuji v rozečtené Písni krve... no uvidíme, možná stihnu alespoň Školu dobra a zla a Modrá jako safír a Zelená jako Smaragd.

   

A jak jste na tom vy?
Chcete abych napsala recenzi na Štěstí ve stínech?
Účastníte se Kubulínského maratonu? A jaká je vaše bilance?

6 komentářů:

  1. Školu dobra a za jsem včera dočetla Modrou jsem přelouskala už dávno. Zelenou bych si asi taky měla přečíst, i když ještě nevím, jak to stihnu... A sérii Divergence mám moc ráda ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Školu dobra a zla mám teď rozečtenou, ale zatím nic moc. :) Modrá a Zelená je re-reading, takže vím, co mě čeká. Divergence je skutečně skvělá. Aspoň Divergence a Rezistence... Aliance prostě zklamala. :)

      Vymazat
  2. Uh, šikovná, toľko kníh si prečítala :)
    Som rada, že sa ti Bežci páčili a som rada aj za pochvalu, ďakujem :)
    Hoci mne sa veľmi páčili aj Eleanor a Park :) A aj Fangirl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :)
      Není za co. :)
      Na Fangirl (Fanúšičku xD ) se celkem těším, někdy dřív jsem přemýšlela o pořízení v AJ, ale zatím si se svojí angličtinou moc nevěřím, tak čekám na český překlad. :)

      Vymazat
  3. Divergenci, jsem také propadle, však zatím jsem četla jen první díl ( zítra se nejspíše pustím do Rezistence). Jinak knihu Trhni si bych si ráda přečetla, ale slyšela jsem na ni i dost kritiky.
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rezistenci si určitě přečti, ale jsou tu i tací, kterým se Rezistence líbila nejméně. Aliance... myslím, že jsem jediná, komu se nelíbila, tak i tu si určitě přečti. :)
      Co se týče Trhni si! to je poměrně ožehavé... mohla by sis ji přečíst, aby sis mohla utvořit svůj vlastní názor, ale pro mě to byl propadák. :)

      Vymazat