pondělí 9. února 2015

Shrnutí za měsíc... leden 2015

Ještě nedávno jsme slavili Vánoce a Nový rok, dne suž ale máme za sebou první měsíc roku 2015. Leden se nesl v duchu Queer as Folk a proto, co se týče knih, bych ho označila spíše za podprůměrný.



Přečtené:
Stínem políbená od Richelle Mead je třetím dílem ze série Vampýrská Akademie. Druhý možná třetí re-reading. Můžu s klidem říci, že jde o můj nejoblíbenější díl ze všech šesti.
Losing it bylo zklamáním měsíce. Kdo ví, zda ho ještě v tomto měsíci někdo trumfne. Čekala jsem, že tolik propagovaná kniha bude aspoň trochu lepší. V recenzi, kterou jsem nepsala, bych knize dala maximálně nečisté dvě hvězdy.
Mé první setkání s manga komiksy proběhlo vcelku dobře. Bleach #1 - The Death and the Strawberry se mi svým způsobem líbilo a už mám z knihovny půjčený druhý díl.
Město ztracených duší mě zklamalo. Sice jsem věděla, že Clareová píše zvláštním stylem, který mi nesedne, ale v předchozích dílech si mě dokázala udržet alespoň dějem, který byl skvělý. Zatímco u Ztracených duší jsem měla pocit, jako by se tam nedělo skoro nic. Knihu jsem četla něco málo přes týden.
Archiv se mi moc líbil! Opravdu originální nápad a neméně skvělá obálka. Už mám přečtený i druhý díl, který zmíním až v únorovém shrnutí.
Počkám na tebe byla průměrná kniha. Je to jedna z těch romaťáren, ve kterých jde je o to, aby se hlavní postavy vyspaly. Z těchto knih mám osypky, ale... nebylo to zas tak špatné.
Můj život u sousedů... no k tomu můžu říci jen to, že jsem očekávala něco více. Ale v celku to nebyla špatná kniha.
Po shlédnutí Mockingjay na podzim jsem měla neskutečnou chuť si dát re-reading celé trilogie, ale ke knize (kamarádka mi půjčila vydání 3in1) jsem se dostala až někdy v polovině ledna. Aréna smrti a Vražedná pomsta opět nezklamaly. Ke třetímu dílu se stále nemohu donutit si ho přečíst a leží mi na stole.
Jen si troufni - RECENZE


    

       


Rozečtené:
No, teď (8.2.) už mám rozečteného něco jiného, ale na sklonku měsíce jsem měla rozečtené tyto knihy:
Tetovaný od Petera V. Bretta.
Harry Potter and philosopner of stone - Ano, odvážila jsem se zkusit si přečíst nějakou knihu v AJ. Myslím, že HP je ideální volba, hlavně proto, že českou verzi znám téměř nazpaměť a hluchá místa si tedy dokážu doplnit z hlavy. Knihu mám rozečtenou ještě dnes.


  
Nové knihy:
Tak v tomhle byl leden velmi bídný. Po lavině dvaceti nových knih v prosinci v lednu mi přibyly jen dvě.
Motorkáři od Roberta Muchamorea je další z dílů série CHERUB. Zakoupena v LK za pouhých 99 Kč. Je to sice výhodné, ale byla bych ráda, kdyby byla k sehnání celá série za plnou cenu a ne jen některé díly za babku. V únoru by jsem si tam chtěla skáknout pro poslední díl - Ostrov.
Druhá kniha za měsíc mi přišla ten den, kdy jsem zakoupila Motorkáře. Přišla mi výhra ze slovenska od Mary z Knižného neba ještě z Haloweenského HOPu. A tou je Smaragdový atlas. Ano, ve slovenštině. Je to má první kniha ve slovenštině a už se na ni těším, jelikož slovenina se mi líbí. Bohužel Česká pošta se strašně nespolehlivá a já už to mohla pocítit na vlastní kůži. U Mary jsem nevyhrála jen Smaragdový atlas, ale i knihu Serafína, na kterou jsem se těšila více. Každopádně. Jsem ráda, že aspoň ten Atlas přišel. :)

Knižní plány na další měsíc - únor 2015:
V první řadě chci se co nejdříve zbavit knih půjčených z knihovny. Plánuji to každý měsíc jen ne a ne se povést. >.<
A jarních prázdninách, které mám v třetím termínu (od 16.2.) si chci dát re-reading Harryho Pottera.

3 komentáře:

  1. Pěkný přehled...a nejvíc fandím tomu re-readingu!! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Stínem políbená je super kniha ako celá séria :D Ja od Richelle Mead teraz čítam Sukubu :D

    OdpovědětVymazat